műköröm akrill díszités  műköröm képekpillsngós díszítés

MENÜ

A zselé egy UV-fény hatására megkötő, egykomponensű, rugalmas anyag, míg a porcelán levegőn megkötő, kétkomponensű (porból és folyadékból álló) kissé merevebb anyag.


A meghosszabbítás MÓDJA is kétféle lehet:


- történhet TIP FELRAGASZTÁSÁVAL (a tip egy gyárilag előállított műanyag "lapocska", amit a természetes körömre ragasztok, majd a körömmel való összecsiszolása, rövidítése, formázása után zselével vagy porcelánnal vonok be)

-vagy a fent említett anyagokból megÉPÍTENI is lehet a műkörmöt (ilyenkor sablont helyezek a köröm alá, majd a köröm meghosszabításaként zselét vagy porcelánt hordok fel.Kötés után a sablont eltávolítom, és formára reszelem az elkészült körmöket)

A körmöket tartósságuk és szépségük megőrzése érdekében rendszeres időközönként TÖLTENI kell. (A köröm növekedési idejétől függően 3-5 hetente)A műkörömépítés TILTÓ körülményei:

Műkörmöt nem szabad felrakatni, ha valaki gombás megbetegedésben, vagy vírusos bőrfertőzésben szenved - ilyenkor szakorvoshoz kell fordulni.
Hideg,izzadt,nyirkos kéz esetén tapadási problémák előfordulhatnak.
Közvetlenül klasszikus manikűr után sem ajánlott a körömépítés.A műköröm ELTÁVOLÍTÁSÁNAK, MEGSZÜNTETÉSÉNEK módjai:

- lenövesztés: Ez a módszer a legbarátságosabb a természetes körömmel szemben. A fent lévő műkörmöt hetente, kéthetente át kell reszelni, bufferolni és polírozni, így fokozatosan elvékonyodik, ill. a köröm növekedésével lenő. Ebben az esetben a természetes köröm nem sérül.
-lereszelés: Ez az eltávolítás leggyorsabb módja. Először egy durva reszelővel a köröm anyagát lereszeljük, majd mikor már közeledünk a természetes körömlemezhez, akkor egy finobb reszelővel folytatjuk,ügyelve arra,hogy a természetes körmöt ne reszeljük. Az így eltávolított műköröm után a természetes körömlemez felülete karcos lesz. Ezt polírozóval korrigálni lehet.
- leoldás: Ez csak porcelán köröm esetében lehetséges. Tip-zselés körömnél először a zselét le kell reszelnünk ahhoz, hogy alatta tip oldható legyen acetonnal, vagy tipoldó folyadékkal.

A MŰKÖRMÖT LETÉPNI,LEFESZÍTENI NEM SZABAD!

 

Asztali nézet